Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید باکری درسال ۱۳۳۴ در شهرستان ارومیه به دنیا آمد و بعد از گذراندن دوران کودکی در شهر تبریز با برادرش مهدی و یکی از دوستان او هم‌اتاق شد و به فعالیت سیاسی و مبارزه با حکومت شاه پرداخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح توس، حمید باکری درسال ۱۳۳۴ در شهرستان ارومیه به دنیا آمد و بعد از گذراندن دوران کودکی در شهر تبریز با برادرش مهدی و یکی از دوستان او هم‌اتاق شد و به فعالیت سیاسی و مبارزه با حکومت شاه پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در سال ۱۳۵۵ به ترکیه و از آنجا به سوریه رفت تا یک دوره چریکی ببیند سپس از سوریه به آلمان رفت تا درس بخواند؛ اما با عزیمت امام خمینی به پاریس وی هم عازم فرانسه شد تا در کنار رهبرش به مبارزه بپردازد.

 

رحیم باقری، دوست و همرزم حمید، درباره این ایام می گوید: «حمید ابتدا به ترکیه رفت و در خانه کوچکی که دوست او با همسر و فرزندش در آن زندگی می کردند، ساکن شد.

 

وی می افزاید: حمید بالاخره تصمیم گرفت و به آلمان رفت و در شهر آخن در منزل پسر دائی خود ساکن شد و به کمک او از دانشگاه پذیرش گرفت ولی فقط یک هفته در کلاس درس حاضر شد.

 

سفر به پاریس و مجاورت با امام خمینی

 

همرزم شهید باکری با بیان اینکه حمید در آن دورهخیلی به درس خواندن علاقه داشت؛ اما بنا به مصلحت درس را رها کرد و به پاریس رفت، گفت: حمید با رفتن به پاریس، مراد خود را یافت و عطش سالهای تحصیل در ایران، ترکیه و آلمان در فرانسه سیراب شد، در پاریس مأموریتی جدید به او دادند؛ حمید عازم سوریه و لبنان شد تا دوره آموزش نظامی را بگذراند، او در این کشورها جنگهای شهری، چریکی و روشهای سازماندهی و شیوه ساختن بمبهای دستی را فرا گرفت.

 

عضویت در سپاه

حمید باکری پس از مدتی برای ادامه مبارزات به ایران آمد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با تشکیل سپاه ارومیه به عضویت آن درآمد و از اعضای شورای مرکزی سپاه و از نیروهای واحد عملیات آن شد.

جهاد سازندگی، میدان دیگری بود که همگام با عضویت در سپاه پاسداران، حمید در آن حضور داشت و در جهت بازسازی روستاها و محرومیت زدایی از آنها تلاش می کرد؛ در پی تشکیل بسیج، مسئولیت بسیج استان آذربایجان غربی را به عهده گرفت و همسرش به فرماندهی بسیج خواهران استان منصوب شد تا آسانتر بتواند امور مربوط به آموزش نظامی خواهران را پیگیری کند.

 

با آغاز جنگ تحمیلی، ماندن در پشت جبهه را تاب نیاورد و با وجود مسئولیتهای سنگین از جمله بازسازی کردستان و سر و سامان دادن به شهرداری ارومیه، عازم مناطق عملیاتی شد، او در اوایل سال ۱۳۵۹به علل خاصی از سپاه پاسداران خارج شد و تا اواخر سال ۱۳۵۹ در شهرداری ارومیه به عنوان مسئول اداره بازرسی شهرداری، یار برادرش مهدی بود.

فاطمه امیرانی در خصوص سختی ها و مجاهدت های شهید حمید باکری اظهار می کند: با شروع جنگ تحمیلی حمید در دی ماه سال ۱۳۵۹ به جبهه آبادان رفت و مدتی در آنجا بود و در اواخر سال ۱۳۵۹ به ارومیه بازگشت؛ اما به علت بعضی از مسائل از سپاه بیرون آمد و در شهرداری ارومیه مشغول شد.

 

به چشمهای خسته و کم خواب حمید عادت کرده بودیم

 

وی می افزاید: حمید در خرداد ماه همان سال با گروهی از نیروهای بسیجی دوباره به آبادان رفت و در جهاد ارومیه همراه با جواد سبزی و فریدون کشتگر، گروهی را تشکیل داده بودند و بیشتر به کارهایی در ارتباط با جنگ مثل راهسازی می پرداختند.

همسر شهید باکری با بیان اینکه همسرش خیلی به سپاه علاقه داشت به همین دلیل به اصرار همرزمانش شهریور سال ۱۳۶۱ باردیگر وارد سپاه شد، بیان می کند: روزی که لباس سپاه را تحویل گرفت مثل بچه ها آن را با ذوق پوشید، از آن به بعد دیگر همیشه در جبهه بود و هیچگاه آرامش و استراحتی نداشت ماهم به چشمهای قرمز و خسته و کم خواب حمید عادت کردیم.

 

شهادت

شهید احمد کاظمی که از همرزمان شهید حمید باکری است، نحوه شهادت او را اینگونه توصیف میکند؛

در عملیات خیبر عراقی‏ها آنقدر زیاد بودند که اگر سنگ می‏زدی حتما می‏رفت می‏خورد به سر یکی‏شان. با نفر زیاد و آتش قوی آمده بودند پشت کانال را پاک‏سازی کنند. یک گوشه پل هنوز دستشان بود، وسط پل در وسط رودخانه، که از همان جا نمی‏گذاشتند کسی عبور کند، دیدم خط را نمی‏شود نگه داشت و ماندن خیلی سخت‏‌تر از رفتن است و رفتن هم یعنی از دست دادن کل جزیره و این هم امکان‏پذیر نبود؛ یعنی در ذهنم نمی‏گنجید.

 

یک وانت تویوتا، پر از نیرو، داشت می‏ آمد طرف ما. همه‏‌شان داشتند به ما نگاه می‏کردند و دست تکان می‏دادند. جلو چشم ما خمپاره آمد خورد به وانت و منفجرش کرد و آتشش زد و خون مثل آبشار سرخ از همه جایش جوشید و شره کرد ریخت زمین. آنها نیروهایی بودند که داشتند می ‏آمدند کمک حمید. حمید لبش را دندان گرفت. خیره شده به خون. آمد حرف بزند که گفتم: «خدا… خودش همه چیز را…»

 

تصمیم گرفتیم پشت سرمان چند موضع دفاعی بزنیم تا اگر آنجا را هم از دست دادیم… و وای اگر آنجا را از دست می‏دادیم، سرتاسر کانال می‏افتاد به چنگ‏شان و بعد هم پل و جزیره. تانک‏ها خودشان را می‏رساندند به جزیره و جزیره می‏شد یک جهنم واقعی از آتش. مرتب به پشت خط خودمان نگاه می‏کردیم ببینیم کی کمک می‏رسد، یا کی خبری از شهید یا زخمی شدن کسی.

 

دیگر نه نیرو می‏توانست برسد، نه آتش مقابله داشتیم، نه راهی برای رسیدن مهمات به خط. تصمیم گرفتم بمانم. احساس می‏کردم راه برگشتی هم نیست… که خمپاره شصتی آمد خورد کنارمان و… دیدم حمید افتاد و… دیدم ترکشی آمد خورد به گلویش، دیدم خون از سرش جوشید روی خاک، دیدم خودم هم ترکش خورده ‏ام و… دیدم بی‏سیم‏چی ‏ام آمد خون دستم را دید و اصرار کرد بروم عقب.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۰۷۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۴۰ درصدی رمپ خروجی پل امام خمینی (ره)

مدیرعامل سازمان عمران شهرداری اصفهان از ادامه عملیات احداث رمپ خروجی پل امام خمینی (ره) خبر داد و گفت: قرارداد این پروژه که شامل اجرا و حفاری شمع و فونداسیون سرشمع، ستون و عرشه است، تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

امیرعباس رحمتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به مشخصات کلی پروژه احداث رمپ خروجی پل امام خمینی (ره) اظهار کرد: قرارداد این پروژه با عنوان پروژه عملیات احداث رمپ خروجی پل امام خمینی (ره) به سمت خیابان شریف واقع در محدوده مناطق ۸ و ۱۱ شهرداری اصفهان بسته شده است.

وی افزود: از تأثیرات شاخص این پروژه می‌توان به کاهش ترافیک روی پل امام خمینی (ره) و سهولت دسترسی به خیابان‌های شریف و درخشان اشاره کرد.

کد خبر 748630

دیگر خبرها

  • شوخی گل آقا با امام خمینی (ره) + فیلم
  • ببینید l بازدید میلیونی زمین خوردن یک ربات/ انسان‌نماها زمین خوردن را تمرین می‌کنند؟
  • خاش به پیشرفته ترین دستگاه ام.آر.آی ایران مجهز است
  • مطهری امام
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه
  • پیشرفت ۴۰ درصدی رمپ خروجی پل امام خمینی (ره)
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم ترحیم
  • آیا می شناسیدش؟